LVB: geen geheim!

Ga naar ingeplande data

In je werk kom je uiteenlopende mensen tegen. Een deel van deze mensen heeft mogelijk een licht verstandelijke beperking (LVB) of is laagbegaafd. Hoewel een LVB niet direct zichtbaar is, heeft het wel een grote invloed op het dagelijks functioneren. Iemand met LVB heeft meer moeite met het verwerken en begrijpen van informatie. De steeds complexer wordende samenleving zorgt ervoor dat veel mensen die op LVB-niveau functioneren moeilijker mee kunnen komen. Communicatie die niet aansluit, mensen die teveel verwachten en de digitalisering van de maatschappij kunnen leiden tot overvraging en uitsluiting van deze groep mensen.

Hoe word je alert en herken je mogelijk iemand met LVB? En hoe stem je je communicatie en houding af, zodat je beter kunt samenwerken? Vergroot je ervaring en kennis met deze praktische workshop.

Wat gaan we doen?

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Definitie, oorzaken en kenmerken van LVB
  • LVB in het dagelijks leven
  • LVB signaleren en herkennen
  • Aansluiten bij een persoon met LVB
  • Nu we dit weten… de praktijk in! Wat wordt jouw plan?

Met deze aangeboden kennis en ervaringen maak je je eigen ‘plan’ om je persoonlijke inzichten op de werkvloer daadwerkelijk in te zetten.

Optioneel kan een terugkombijeenkomst van 2,5 uur worden aangeboden. Afhankelijk van de behoefte van de deelnemers kunnen we in deze bijeenkomst casuïstiek bespreken of communicatievaardigheden oefenen (indien gewenst met een trainingsacteur).

Praktische info

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor alle professionals en vrijwilligers die beroepsmatig in contact kunnen komen met mensen met (een vermoeden van) een beperking.

Hoe

Deze workshop wordt fysiek aangeboden.

Duur

De workshop bestaat uit 1 dag van 6 uur.

Groepsgrootte

Deze workshop gaat van start bij minimaal 8 aanmeldingen.

Kosten

€ 225,- per deelnemer (vrij van BTW).

Heb je een vraag?

Of wil je deze training graag op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of kijk bij Veelgestelde vragen.

Neem contact op

Training LVB: geen geheim!

Momenteel is deze training niet ingepland.

Wil je bericht ontvangen wanneer deze training weer wordt aangeboden? Meld je dan aan via dit formulier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven