Ervaar LVB

Ga naar ingeplande data

Een licht verstandelijke beperking (LVB) herken je op het eerste gezicht vaak niet, maar kan veel invloed hebben op het dagelijks functioneren. De steeds complexer wordende samenleving zorgt ervoor dat veel mensen die op LVB-niveau functioneren moeilijker mee kunnen komen. Communicatie die niet aansluit, mensen die teveel verwachten en de digitalisering van de maatschappij kunnen leiden tot overvraging en uitsluiting van deze groep mensen. Hoe herken je iemand met LVB en hoe ga je hier in je werk het beste mee om? Vergroot je ervaring en kennis met deze workshop.

Quotes van enkele deelnemers

“Zo ontzettend helpend ondanks 16 jaar ervaring met de doelgroep!”

“Een hele leuke en goede training. Goede opbouw ook: eerst zelf ervaren en daar dan op doorgaan. Heel praktisch en 1 op 1 mee te nemen naar de werkvloer.”

Wat gaan we doen?

MEE heeft een LVB-ervaringscircuit ontwikkeld, waarin deelnemers kunnen ervaren waar mensen met LVB in het dagelijks leven tegenaan kunnen lopen. Tegelijkertijd ervaar je hoe belangrijk het is om op het juiste niveau aan te sluiten qua houding en communicatie.

Met deze workshop krijg je meer begrip, inzicht en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking.

Praktische info

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor alle professionals en vrijwilligers die beroepsmatig in contact kunnen komen met mensen met (een vermoeden van) een beperking.

Hoe

Deze training wordt fysiek aangeboden.

Duur

De workshop bestaat uit 1 dagdeel van 4 uur.

Accreditatie

Deze workshop is geaccrediteerd bij SKJ en levert 4 opleidingspunten op.

Groepsgrootte

De workshop gaat van start bij minimaal 8 aanmeldingen.

Kosten

€150,- per deelnemer (vrij van BTW).

Heb je een vraag?

Of wil je deze training graag op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of kijk bij Veelgestelde vragen.

Neem contact op
Scroll naar boven