LVB basis

Ga naar ingeplande data

Een grote groep Nederlanders heeft een lichte verstandelijk beperking (LVB) of is laagbegaafd. Grote kans dus dat je in je werk, zonder dat je het weet, te maken krijgt met iemand met LVB. Hoe meer mensen zich hier bewust van zijn en er rekening mee houden, hoe makkelijker het wordt voor mensen met een licht verstandelijke beperking om volwaardig mee te doen in de maatschappij. Maar hoe weet je of iemand een lichte verstandelijke beperking heeft? En hoe kun je jouw communicatie en dienstverlening goed op hen afstemmen? Verrijk je kennis en vaardigheden met de training Basis LVB.

Wat gaan we doen?

De theorie die aan bod komt biedt kennis over de oorzaken van een verstandelijke beperking, de manier waarop een verstandelijke beperking wordt vastgesteld, de verschillende intelligentieniveaus en de gevolgen voor het cognitief functioneren.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het sociaal emotioneel functioneren. Met behulp van communicatie- en omgangstips leer je hoe je goed bij deze doelgroep aansluit. Wat werkt en wat juist niet? Deze bijeenkomst wordt gegeven samen met een ervaringsdeskundige met LVB.

Aan het einde van de workshop LVB basis:

  • weet je welk gedrag kan duiden op een verstandelijke beperking;
  • weet je wat het niveau is van denken en communiceren van mensen met een (licht) verstandelijke beperking in combinatie met hun sociaal-emotioneel functioneren;
  • weet je wat werkt in de communicatie met mensen met een verstandelijke beperking.

Praktische info

Voor wie

Deze workshop is interessant voor alle professionals en vrijwilligers die beroepsmatig in contact komen met mensen (met een beperking).

Hoe?

Deze workshop wordt zowel fysiek als online aangeboden.

Duur

Deze online workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk 2,5 uur.

Kosten

€150,- per deelnemer (vrij van BTW).

Heb je een vraag?

Of wil je deze training graag op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of kijk bij Veelgestelde vragen.

Neem contact op

Training LVB basis

Momenteel is deze training niet ingepland.

Wil je bericht ontvangen wanneer deze training weer wordt aangeboden? Meld je dan aan via dit formulier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven