Autisme Spectrum Stoornis

Ga naar ingeplande data

De kans dat je in je dagelijks werk in contact komt met een kind of volwassene met een autisme spectrum stoornis (ASS) is heel reëel. Maar hoe herken je iemand met ASS en hoe ga je hier het beste mee om? Vergroot je kennis en vaardigheden met de workshop ‘Autisme Spectrum Stoornis’!

Quotes van enkele deelnemers

“Door de workshop herken ik autisme sneller en heb ik tevens een aantal handvatten gekregen om in gesprek te gaan met een cliënt met autisme.”

“Veel verdieping gekregen door de bijdrage van de ervaringsdeskundige.”

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop krijg je naast theoretische uitleg over het ASS ook praktische tips over communicatie, structuur aanbrengen en hulpmiddelen, die je helpen bij een autisme vriendelijke benadering. En om echt te weten wat het voor iemand betekent autisme te hebben, vertelt een ervaringsdeskundige met ASS zijn/haar verhaal.

In deze workshop leer je:

  • de belangrijkste kenmerken van ASS;
  • hoe je ASS kunt herkennen;
  • en hoe je (communicatief) goed om kunt gaan met iemand met ASS.

Praktische info

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor alle professionals en vrijwilligers die beroepsmatig in contact komen met mensen (met een beperking).

Hoe?

Deze workshop wordt zowel fysiek als online aangeboden.

Duur

De workshop bestaat uit 1 dagdeel van 4 uur.

Groepsgrootte

Deze workshop gaat van start bij minimaal 8 aanmeldingen.

Kosten

€ 150,- per deelnemer (vrij van BTW).

Heb je een vraag?

Of wil je deze training graag op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of kijk bij Veelgestelde vragen.

Neem contact op
Scroll naar boven