Trainingsaanbod Incasseren kun je leren – Gemeente Purmerend

Kinderen leren dit van de grote mensen om hen heen

De gemeente Purmerend spant zich in om, juist nu in deze roerige tijden, professionals die werken met het jonge kind (0-6 jr) meer kennis en handvaten te geven over een gezonde omgang met oplopende spanning bij frustraties, zoals teleurstellingen, onveiligheid en onverwachte veranderingen. Daarom is de training ‘Incasseren kun je leren’ ontwikkeld. Professionals leren in deze training preventiever handelen. Jonge kinderen leren met zelfvertrouwen en op een gezonde constructieve manier omgaan met oplopende  spanning bij frustraties. Zo zijn kinderen beter opgewassen tegen de frustraties en stress in hun leven.

Wat gaan we doen?

Professionals in het voorveld krijgen in deze interactieve training zicht op een gezonde omgang met spanning aan de hand van voorbeelden, beeldmateriaal en oefeningen zodat zij beter in staat zijn om kinderen op een zelfvertrouwen bevorderende manier te ondersteunen bij de omgang met oplopende spanning bij frustraties. Er worden praktisch toepasbare strategieën aangereikt en door de professionals zelf aangepast en meegenomen naar de eigen werkvloer. Tussen de twee bijeenkomsten zit een tijd van ongeveer 3 weken zodat de professionals de kennis en strategieën kunnen toepassen en eventuele vragen kunnen verzamelen die in de tweede bijeenkomst verdieping krijgen.

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1 – Herkennen van een gezonde omgang met oplopende spanning

Aan de orde komt onder andere een stukje algemene ontwikkelingspsychologie, soorten van spanning bij jonge kinderen en het gebruik maken van een spanningsmeter. Deelnemers gaan nadenken over praktisch uitvoerbare strategieën in de eigen werkomgeving

Bijeenkomst 2 – Bevorderen van gezond gedrag bij oplopende spanning en verdere verdieping op de theorie

Aan de orde komen onder andere liedjes, spelletjes, rijmpjes, woordjes die gezond gedrag bij spanning stimuleren. Ruimte voor deelnemers om de meegenomen strategieën verder te ontwikkelen

Aan het einde van de  training:

  • Ben je in staat om oplopende spanning bij jezelf en bij kinderen te herkennen
  • Zie je  het belang om spanning bij jezelf en het kind te reguleren
  • Krijg je zicht op de noodzakelijke rol van volwassenen om kinderen te kalmeren
  • Weet je een aantal manieren om jezelf en een kind te kalmeren
  • Kun je adequaat gezond gedrag bij oplopende spanning herkennen en benoemen
  • Weet je een aantal manieren om adequaat gedrag bij oplopende spanning te stimuleren.

Praktische info

Voor wie

De training is voor professionals in het voorveld die werken met jonge kinderen. Denk aan professionals in peuteropvang, kinderopvang, consultatiebureau, SKC, BSO, intern begeleiders, leerkrachten onderbouw en ambulant begeleiders.

Waar

Deze training wordt fysiek aangeboden in

Stadhuis Purmerend

Purmersteenweg 42

1441DM Purmerend

Duur

De training bestaat uit 2 dagdelen van elk 3 uur.

Er worden 3 trainingen aangeboden op:

  • 7 juni van 14.30 – 17.30 uur en 28 juni van 14.30 – 17.30 uur
  • 6 september van 14.30 – 17.30 uur en 27 september van 14.30 – 17.30 uur
  • 2 november van 14.30 – 17.30 uur en 23 november van 14.30 – 17.30 uur

Onderaan deze pagina kun je je voor een van deze 3 trainingen aanmelden.

Kosten

Voor professionals werkzaam binnen de gemeente Purmerend (inclusief Beemster) wordt de training aangeboden voor een gereduceerd tarief van €50,- (incl btw) per deelnemer.

Heb je nog een vraag?

Neem contact op met Suzanne Mulder op s.mulder@mee-az.nl

Meer informatie over de trainers

De training wordt verzorgd door Martijn Hell en Suzanne Mulder.

Martijn Hell heeft ruim 35 jaar ervaring in het werken als dramatherapeute in onderwijs en kinderpsychiatrie en huiselijk geweld opvang. Zij werkt momenteel bij Psygro, jeugd en gezin. Zij geeft daar ouder-kind spelbehandelingen “Zachtjes Balen” gericht op emotie en spanningsregulatie.  Zij ontwikkelde daarvoor een spanningsmeter en een boosheidsmeter. Martijn is tevens supervisor en geeft trainingen in de consensus based module “Zachtjes Balen met Toontje schildpad”.

Suzanne Mulder werkt ruim 20 jaar met jonge kinderen en ouders. Begonnen als begeleidster op een groep in de gehandicaptenzorg en sinds 14 jaar als cliëntondersteuner bij MEE Amstel en Zaan in Purmerend. Zij werkt veel samen met professionals in het voorveld, waarbij haar specialisatie ligt bij jonge kinderen. Daarnaast ontwikkelt en geeft zij al jaren trainingen aan ouders en kinderen, over diverse onderwerpen en in verschillende samenstellingen. Het meedenken in praktische en creatieve oplossingen staat in haar werk centraal.

Kenmerk van Martijn en Suzanne is dat zij met plezier en ontspanning abstracte kennis en begrippen uit de psychologie om kunnen zetten in concrete toepasbare handvatten voor ouders en kinderen en professionals.

 

 

 

Training Incasseren kun je leren – Gemeente Purmerend

Momenteel is deze training niet ingepland.

Wil je bericht ontvangen wanneer deze training weer wordt aangeboden? Meld je dan aan via dit formulier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven