Workshop Ondersteunen van mensen met een chronische ziekte
Leer er maar mee leven:
Ondersteunen van mensen met een chronische ziekte
Werk je met mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke beperking? Hebben de artsen gezegd: “leer er maar mee leven?”
Artsen vertellen er zelden bij, hoe je dat moet doen. En wat heb jij dan te bieden?
Het hebben van een chronische ziekte of lichamelijke beperking zet iemands wereld op zijn kop. Denk aan fysieke uitdagingen zoals pijn en vermoeidheid. Maar ook mentale worstelingen zoals stress, angst, depressie en gevoelens van isolatie. Dit heeft ook impact op het sociale leven: relaties veranderen, afhankelijkheid van anderen groeit, en sociale activiteiten worden beperkt.
Wil je meer weten over de ingrijpende gevolgen en wat jij als professional kunt doen in de begeleiding van iemand die hiermee worstelt? Volg dan deze workshop.
Quotes van enkele deelnemers
“Goed om het verhaal van iemand met een chronische/progressieve ziekte zelf te horen. Hoe is het om daar mee om te gaan en fijn om vragen te kunnen stellen wat je normaliter niet snel zou doen”
“Dit helpt mij om stil staan bij de mens achter forse fysieke beperkingen, op alle levensgebieden”
“Niet gelijk in oplossingen/hulpmiddelen denken, start bij de hulpvraag”
Wat gaat we doen?
In deze workshop komen methodieken en handvatten aan bod om de belasting en belastbaarheid in kaart te brengen. Je krijgt concrete tools om iemand hierin te ondersteunen.
Aan de hand van ervaringsoefeningen krijg je meer inzicht in de dagelijkse uitdagingen en oplossingen. Luister naar inspirerende verhalen van onze ervaringsdeskundige die zelf een chronische ziekte of lichamelijke beperking hebben. Hierdoor krijg je nog meer tips én inzicht in wat voor iemand werkt.
Het programma is afwisselend en geeft je een duidelijke kijk op hoe je een positieve impact kunt hebben.
Aan het einde van deze workshop:
- Beschik je over kennis en praktische handvatten om mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking effectief te ondersteunen.
- Kun je de vraag achter de vraag herkennen en zichtbaar maken, waardoor je beter kunt inspelen op de werkelijke behoeften van de vragensteller.
- Heb je inzicht in de gevolgen van een chronische ziekte of lichamelijke beperking voor mensen op alle levensgebieden.
- Ben je bekend met de veelvoorkomende thema’s en weet je hoe je deze op een constructieve manier kunt bespreken.
- Begrijp je de impact op mantelzorgers en ken je de mogelijkheden voor doorverwijzing naar passende ondersteuning.
Kortom, je weet wat je te bieden hebt aan mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking , en hoe je hen kunt helpen een betere kwaliteit van leven te bereiken.
Praktische info
Voor wie?
Deze workshop is interessant voor alle professionals en vrijwilligers die beroepsmatig in contact kunnen komen met mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking
Hoe
Deze workshop wordt fysiek aangeboden.
Duur
De workshop bestaat uit 1 dagdeel van 4 uur.
Groepsgrootte
Deze workshop gaat van start bij minimaal 8 aanmeldingen.
Kosten
€150,- per deelnemer (vrij van BTW).
Duur, locatie
De workshop wordt dinsdag 16 september van 9.30-13.30 uur gegeven op locatie Utrecht, Atlas/Hera.
Heb je een vraag?
Of wil je deze training graag op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of kijk bij Veelgestelde vragen.